De Confrérie

De Confrérie, we vertellen je er graag meer over.

De Confrérie des Amateurs du Bon Vin (sinds 1972)

De Confrérie des Amateurs du Bon Vin ofwel De Confrérie is een wijnclub die dit jaar het gouden jubileum viert!
De club destijds opgericht door een aantal wijnliefhebbers, die samen in Frankrijk bij de boer wijn gingen kopen. Het wijnaanbod in Nederland was destijds nogal mager én zo konden zij hun favoriete wijnen naar Nederland halen. Na al die jaren is er niet zo heel veel veranderd, al is het wel wat professioneler en groter geworden: wij gaan met heel veel plezier op zoek naar betaalbare wijnen van kleine en middelgrote wijnboeren uit met name Frankrijk, Spanje en Italië die, net als wij, met veel enthousiasme met hun vak bezig zijn. Wat is dan óns vak? Wij brengen de verhalen van de wijnboer naar onze leden toe. Dat doen we door twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar, wijnproeverijen te organiseren bij de 10 verschillende departementen van de club. 

Ons assortiment 

Wij importeren dus het grootste deel van ons assortiment rechtstreeks aan de bron. Dus bij de wijnbouwer, het château of het domein. Daarnaast werken wijn samen met een aantal bevriende collega's in Nederland om het assortiment te completeren. De wijnen worden met grote zorg geselecteerd door een proefpanel van leden. Een optimale verhouding prijs-kwaliteit is daarbij de belangrijkste richtlijn.

Ons klantenbestand

De Confrérie is begonnen als wijnclub en is sinds de oprichting in 1972 doorgegroeid tot een echte wijnhandel. Wij leveren aan particulieren (leden én niet-leden van de wijnclub), horeca (restaurants, cateraars, kookstudio's, conferentiecentra, noem maar op) en bedrijven (denk dan vooral aan relatiegeschenken). Wij leveren dus aan 'eindgebruikers' die een goed glas wijn kunnen waarderen. 

Natuurlijk blijft de basis de wijnclub waar het allemaal mee begon. Je hoeft dus geen lid te zijn van de Confrérie om bij ons te kopen - maar het is natuurlijk wél leuker én je wordt nog wjzer van ook! Hieronder lees je er meer over. 

De Departementen

De leden ontmoeten elkaar op de wijnproeverijen in departementen. Tijdens de proeverijen staan twee zaken centraal: (Brabantse) gezelligheid én informatie-overdracht. We laten je 12 tot 14 wijnen proeven - met het verhaal erbij. Zo komen de wijnen, met het verhaal van de wijnboer, tot leven en kun je er nóg meer van genieten!

Wij hebben departementen in 's-Hertogenbosch, Tilburg, Almkerk, Sleeuwijk, Den Haag, Zeist, Sint-Michielsgestel en Driebergen. Uiteraard zijn we altijd op zoek naar uitbreiding hierin. Ook organiseren wij proeverijen op ons eigen adres in 's-Hertogenbosch (De Beverspijken 20 L - Engelen - Bedrijventerrein de Vutter). We hebben geen winkel, maar op dit adres hebben we wel opslag. Bestellingen kunnen worden bezorgd maar je bent ook van harte welkom om je bestelling bij ons op te halen. Wil je een bestelling ophalen? Bel of mail ons even zodat je niet voor een dichte deur staat.

Wil je meer informatie over onze club, wil je een wijnproeverij bijwonen of zélf een organiseren? Neem gerust contact met ons op!

Lidmaatschap en het Bonussysteem.

Het lidmaatschap van de Confrérie kost € 40,- per jaar. Per persoon of per echtpaar. Dit bedrag dient ter dekking van onze vaste kosten én de wijnproeverijen. Lid worden van de Confrérie levert ook wat op. Naast de halfjaarlijkse wijnproeverijen hebben we ook een bonussysteem voor onze leden. Voor leden die per jaar een factuurbedrag hebben van meer dan € 500,- hebben we de volgende bonussen:

Omzet van 500 - 1000 € geeft 2% bonus
Omzet van 1001 - 2000 € geeft 3%
Omzet van 2001 - 3000 € geeft 4%
Omzet boven 3000 € geeft 5% 

Wanneer je het minimum 'omzetbedrag'' hebt gehaald wordt bovendien het contributiebedrag à € 40,- bij je bonus opgeteld! Deze bonus wordt in januari uitgekeerd en wordt vervolgens verrekend met de bestellingen in het eerste kwartaal. We hebben daar wel de volgende 'spelregels' bij: deze bonusregeling geldt uitsluitend voor de leden van de Confrérie, die de contributie van € 40,- betaald hebben. De bonus wordt uitgekeerd over de omzet inclusief btw in het kalenderjaar. Dit bedrag wordt afgerond op hele euro's en kan t/m maart in het volgende kalenderjaar worden verrekend met nieuwe bestellingen en wordt dus niet contant uitbetaald. Over aankopen met speciale kortingen of nettoprijzen, zoals primeurwijnen, wordt geen bonus uitbetaald. De de totaalomzet wordt echter wél gebruikt voor het bepalen van het bonuspercentage. Mocht je hierover verdere vragen hebben dan horen we dat graag.

Lid worden van de Confrérie?

Wil je lid worden van de Confrérie? Stuur ons dan deze e-mail

Sociale Media

Je kunt ons vinden op o.a. Facebook, Twitter en Linkedin. Onderaan de homepage kun je de doorklik-links vinden.

 

 


 

Ja, wij zijn een wijnclub. Maar niet zo maar één of weer zo één. Wij zijn een club met historie (bestaan al sinds 1972) en met een principe. Wij kiezen heel bewust voor kwaliteit, service en actieve inbreng van onze leden. Ben je wijnliefhebber en wil je meer informatie? Mail ons of bel: 073-5530901.
We werken samen met Bensdorp Wijnen, ook uit Den Bosch.

meer over ons

Nieuwsbrief

Contact informatie

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand