Altavins Viticultors

Altavins Viticultors

In 2001 startten drie vrienden en wijnliefhebbers Altavins. In de regio Terra Alta in het zuidwesten van Catalonië. Wijnbouw heeft hier een eeuwenlange traditie. De wijnen werden vooral gebruikt om wijnen uit andere gebieden te versterken. Sinds 1982 bestaat de herkomstbenaming D.O. Terra Alta. Altavins heeft haar wijnmakerij in Batea. Het klimaat is mediterraan. Droog, slechts tussen de 350 en 450 mm regen per jaar. Wind vanuit het binnenland en vanuit zee zorgen voor een minimum aan ziektes. De bodem met veel kalk en leem is mineraalrijk.

Huidige eigenaren zijn Joan Bautista Arrufí en Jordi Casadó. Zij produceren 150.000 flessen per jaar. Aangeplante druivensoorten voor wit: Grenache, Macabeo, Sauvignon Blanc en Chardonnay. Voor rood Grenache, Carignan, Syrah en Merlot. In juni 2015 bezocht ik het domein met Joan. Een tocht door de wijngaarden en een proeverij in de wijnkelders. De Almodi Petit 2014 in zowel wit en rood zijn zeer geslaagd. Hebben een nieuw etiket gekregen. Almodi is een Arabisch woord voor handel en culturele uitwisseling. Op het etiket staan afbeeldingen van Arabische keramiek.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Ja, wij zijn een wijnclub. Maar niet zo maar één of weer zo één. Wij zijn een club met historie (bestaan al sinds 1972) en met een principe. Wij kiezen heel bewust voor kwaliteit, service en actieve inbreng van onze leden. Ben je wijnliefhebber en wil je meer informatie? Mail ons of bel: 073-5530901.
We werken samen met Bensdorp Wijnen, ook uit Den Bosch.

meer over ons

Nieuwsbrief

Contact informatie

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand