Château Condamine Bertrand

Château Condamine Bertrand - Bruno Andreu

Château Condamine Bertrand is een statig Château uit 1792. Ik (Wouter Bensdorp) was er al eens in 1997 te gast. We wisten dat de wijnen beperkt verkocht werden in Nederland en dus bezochten Jacques en ik tijdens Vinisud de stand van wijnmaker Bruno Andreu. We waren onder de indruk van zijn wijnen en lieten vervolgens proefflessen invliegen. Het proefpanel van de Confrérie was ook erg enthousiast en zo besloten we met deze wijnen te beginnen. Om te beginnen met de hoofdwijnen die de naam van het Château dragen: de witte wijn van Clairette, Roussanne en Viognier en de rode wijn van Grenache, Mourvèdre en Syrah. Beiden een A.O.P. Languedoc. Later kwamen daar de Coquelicot- én Elixirwijnen bij.

Bruno Andreu is getrouwd met de dochter van de kasteelheer. Vorig jaar besloot zijn schoonvader tot de verkoop van het domein. Bruno had helaas de middelen niet om het domein over te nemen en heeft toen besloten om, samen met zijn vrouw, hun eigen wijndomein te starten: Maison les Prunelles in het dichtbij gelegen dorpje Montblanc. Mét het erfdeel van de wijngaarden overigens. Het Château is tot op heden nog niet verkocht en tot die tijd blijft Bruno er in ieder geval wijn maken. De rode en witte en rode 'Les Prunneles de Montblanc Classique'  zijn dan ook dezelfde wijnen als de witte en rode Château Condamine Blanc.  Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Ja, wij zijn een wijnclub. Maar niet zo maar één of weer zo één. Wij zijn een club met historie (bestaan al sinds 1972) en met een principe. Wij kiezen heel bewust voor kwaliteit, service en actieve inbreng van onze leden. Ben je wijnliefhebber en wil je meer informatie? Mail ons of bel: 073-5530901.
We werken samen met Bensdorp Wijnen, ook uit Den Bosch.

meer over ons

Nieuwsbrief

Contact informatie

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand