Château de Quincay - Touraine - Valençay

Château de Quincay - Touraine - Valencay

Op Château de Quincay wordt sinds 1860 door de familie Cadart wijn gemaakt. De huidige wijnmaker is Benoit Cadart, vijfde generatie. Het domein ligt in Meusnes, op zo'n uur rijden, in zuidelijke richting, van Blois. De wijngaarden liggen op de zuidelijke hellingen van de rivier de Cher. Men werkt er sinds 2000 volgens de Terra Vitis-methode en is lid de associatie Vignerons Indépendents - de grote groep onafhankelijke, kleinere wijnboeren in Frankrijk.

De famile Cadart maakt er wijnen van drie Appelations: Toiraine, Touraine Chenonceaux en Valençay. Met de druivensoorten Sauvignon, Pinot Noir, Cabernet Franc en Malbec voor de twee Touraines en Sauvignon (80%) en Chardonnay voor Valençay. Valençay is een relatief jonge AOP, ze kreeg deze status pas in 2003. Het is een van de weinige AOP's in de Loirestreek waar de aanplant van Chardonnay is toegestaan. Quincay is slechts een van de 50 wijnboeren die wijnen uit dit gebied maken. De AOP Touraine werd al in 1939 opgesteld. Touraine Chenonceaux is van nog recentere aard, deze AOP werd in 2011 ingesteld en geldt alleen voor wijngaarden op bepaalde goedgelegen hellingen. Wij voeren nu 5 wijnen van dit veelbelovende Château: 3 Touraines, 1 Valençay en sinds 2020 óók de witte Touraine Chenonceaux.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Ja, wij zijn een wijnclub. Maar niet zo maar één of weer zo één. Wij zijn een club met historie (bestaan al sinds 1972) en met een principe. Wij kiezen heel bewust voor kwaliteit, service en actieve inbreng van onze leden. Ben je wijnliefhebber en wil je meer informatie? Mail ons of bel: 073-5530901.
We werken samen met Bensdorp Wijnen, ook uit Den Bosch.

meer over ons

Nieuwsbrief

Contact informatie

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand