Domaine des Lauriers

Domaine des Lauriers

Het dorpje Pinet ligt tussen Pezenas en Agde, aan het Bassin de Thau, in het zuiden van Frankrijk. Het dorp staat al sinds mensheugenis bekend om z’n witte wijn van de Picpouldruif.
Na veel lobbywerk verkreeg men in 1985 de velbegeerde Appellation Controlée-status: A.C. Coteaux du Languedoc, Picpoul de Pinet.
Domaine des Lauriers is een relatief kleine producent van zo’n 30 hectare waar de jonge Marc Cabrol (zie foto) de scepter zwaait. Het bewijs van z’n vakmanschap zijn de regelmatige opnames van het Domaine in de gezaghebbende Franse Guide Hachette.
Picpoul de Pinet is een echte zomerwijn: lichtgeel van kleur, lekker fris geurend en met een smaak die ook veel te bieden heeft: mooi droog, volfruitig, een tikje rinsig en met een prettige vettigheid. Het is een wijn die prima combineert bij fruits de mer, oesters, mosselen en vele witvisgerechten. Jong drinken. 

Naast deze lekkere Picpoul maakt men een keur aan andere wijnen, zoals de witte Pays d'Oc van Viognier en Chardonnay. Ook het ontdekken waard! En sinds dit jaar (2018) hebben we twee Cuvée's toegevoegd: de witte Cuvée Baptiste van Picpoul & Vermentino (Languedoc en de rode Cuvée Guillaume van Grenache en Syrah (Pays d'Oc).Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Ja, wij zijn een wijnclub. Maar niet zo maar één of weer zo één. Wij zijn een club met historie (bestaan al sinds 1972) en met een principe. Wij kiezen heel bewust voor kwaliteit, service en actieve inbreng van onze leden. Ben je wijnliefhebber en wil je meer informatie? Mail ons of bel: 073-5530901.
We werken samen met Bensdorp Wijnen, ook uit Den Bosch.

meer over ons

Nieuwsbrief

Contact informatie

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand