Domaine Luc Pirlet

Domaine Luc Pirlet

Luc Pirlet is een Bourgondische Belg die in de Languedoc is neergestreken. De wijnen van het Domaine Luc Pirlet zijn afkomstig van wijngaarden gelegen tussen Narbonne en de streek van Limoux in de richting van de Pyreneeën. Het Domaine zelf ligt zo’n 20 kilometer van de prachtige citadel Carcassonne en brengt een grote verscheidenheid aan wijnen voort. Er loopt echter een belangrijke rode draad door het assortiment: kwaliteit.

- Kwaliteit in de wijngaard: zonder rijp fruit is het niet mogelijk een goede wijn te maken. De wijngaarden van Pirlet liggen in de hoger gelegen gebieden van de Languedoc en hebben verschillende ‘terroirs’: met name klei-kalk-, grind- en kiezelhoudende gronden. De rendementen worden laag gehouden om een zo hoog mogelijke smaakconcentratie te krijgen.

- Kwaliteit in de wijnkelder: de belangrijkste doelstelling is om jaar-in-jaar-uit een constante kwaliteit te bewerkstelligen. Dit doet men met de modernste vinificatietechnieken in kleinere vaten dan normaal. Vervolgens worden er, ook voor de cépagewijnen, blends gemaakt van tenminste drie wijnen van verschillende bodems. Luc Pirlet zelf hierover: “het gaat ons niet om het wijnjaar, onze wijnen moeten ieder jaar goed zijn”.

- Kwaliteit van de uitmonstering: het allerbelangrijkste aan een goede fles wijn is uiteraard de wijn zelf. Wijn is echter steeds meer een marketingproduct, kort gezegd: het oog wil ook wat, het product moet ‘af’ zijn. De wijnen van Pirlet hebben een uitstraling die erbij past: chique, representatief en stijlvol.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Ja, wij zijn een wijnclub. Maar niet zo maar één of weer zo één. Wij zijn een club met historie (bestaan al sinds 1972) en met een principe. Wij kiezen heel bewust voor kwaliteit, service en actieve inbreng van onze leden. Ben je wijnliefhebber en wil je meer informatie? Mail ons of bel: 073-5530901.
We werken samen met Bensdorp Wijnen, ook uit Den Bosch.

meer over ons

Nieuwsbrief

Contact informatie

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand