Domaine Richard - Viognier - Saint-Joseph - Condrieu - Côte-Rôtie

Domaine Richard Viognier - Saint Joseph - Condrieu - Côte-Rôtie

Wij hebben dit echtpaar in februari 2020 op de beurs Wine Paris ontmoet en waren gelijk helemaal weg van hun wijnen. Deze streek is de bakermat van een van onze meest populaire druivensoorten, Viognier. En dus hoog tijd om met een wijnhuis uit deze streek te gaan werken. Gelukkig was het proefpanel net zo enthousiast als wij en zo konden wij in juni - helaas iets later dan gepland met dit huis van start gaan.

Dit domein in Chavany is opgericht door de opa van Hervé Richard en hij beheert het met zijn vrouw Marité. Zij was het die ons in maart 2020 rondreed door de imposant steile wijngaard. Wijngaarden overigens met prachtig uitzicht over de Rhône. Ze specialiseren zich in dé twee wijnen van de streek: Saint-Joseph en uiteraard Condrieu. Van meer recente aard is hun heerlijke Vin de Pays Viognier. Het werk in de wijngaarden is zwaar en moeilijk, maar het is het waard: de Viognier-wijnen uit deze streek zijn ongeëvenaard! Maar ook hun rode Saint-Joseph-wijnen, uiteraard van 100% Syrah, zijn zeker het aanraden waard! Nieuw in 2021: Côte-Rôtie l'Envol!

Het is een klein domein en men werkt er met het oog voor de natuur en respect voor het milieu. 

 

 

 Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Ja, wij zijn een wijnclub. Maar niet zo maar één of weer zo één. Wij zijn een club met historie (bestaan al sinds 1972) en met een principe. Wij kiezen heel bewust voor kwaliteit, service en actieve inbreng van onze leden. Ben je wijnliefhebber en wil je meer informatie? Mail ons of bel: 073-5530901.
We werken samen met Bensdorp Wijnen, ook uit Den Bosch.

meer over ons

Nieuwsbrief

Contact informatie

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand