Domaine Sainte Marie

Domaine Sainte Marie

De roséwijnen uit de Provence zijn helemaal 'hot' op dit moment. Wij verkopen deze heerlijke, lichtgekleurde rosés al sinds 2012. Naast de typische Provençaalse rosé maakt het domaine ook een knisperend frisse witte wijn.
Tussen Bormes les Mimosas en Saint Tropez ligt dit uit de 18e eeuw daterende domein. In 1884 was er een cholera epidemie die heel opmerkelijk stopte bij het wijndomein. Vanwege dit wonder werd er een Mariabeeld geplaatst en ontstond de naam Domaine Sainte Marie. De 40 ha. wijngaarden liggen op zuidhellingen. Een bodem met veel kiezel, leisteen, mica en witte kwarts. In het seizoen heet en ’s nachts de afkoeling vanuit zee. Dit resulteert in mooie frisse, fruitige, mineraal betoonde wijnen. De wijnbouw is gecertificeerd biologisch. Eigenaar is sinds 2006 Christopher Duburcq en zijn vader. Er zijn 4 woongedeeltes te huur.

Vegan wijn, Veganistische wijn: veganistische wijn? hoor ik je al vragen. Wijn is een natuurproduct dus toch altijd veganistisch? Nee, niet altijd: om de wijn te klaren worden er vaak dierlijke producten zoals eiwitten gebruikt. Op Domaine Ste Marie gebeurt zonder dat soort dierlijke producten en hun wijnen zijn dus vegan.

Vervelend nieuws: We kregen te horen dat de productie begin 2020 flink is aangetast door de vorst. 50% schade en hierdoor is onze inkoopprijs in 2021 flink hoger geworden. Om de verkopen niet in gevaar te brengen hebben we besloten om die voor onze rekening te nemen. Vanaf de volgende oogst zullen we er echter niet aan ontkomen om de prijzen te verhogen.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Ja, wij zijn een wijnclub. Maar niet zo maar één of weer zo één. Wij zijn een club met historie (bestaan al sinds 1972) en met een principe. Wij kiezen heel bewust voor kwaliteit, service en actieve inbreng van onze leden. Ben je wijnliefhebber en wil je meer informatie? Mail ons of bel: 073-5530901.
We werken samen met Bensdorp Wijnen, ook uit Den Bosch.

meer over ons

Nieuwsbrief

Contact informatie

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand