Il Feuduccio - Montepulciano d'Abruzzo & Pecorino

Il Feuduccio

ll Feuduccio di Santa Maria d’Orni, oftewel Il Feuduccio, ligt in Orsogna, in het hart van het  Annunziata Territorial Park. Een prachtig heuvelachtig terrein met rijke wijntraditie, dat doorloopt naar de flanken van het Majella gebergte en de Gran Sasso. Op nog geen half uur rijden van de Adriatische kust & Pescara. In dit unieke micro-klimaat worden prachtige wijnen gemaakt.

De oprichter Gaetano Lamelotto vertok op jonge leeftijd naar Venezuela. Hij nam zich echter voor om ooit naar zijn geboortegrond, hier in Abruzzo, terug te keren. Dat deed hij 40 jaar later met zijn vrouw Maria. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en is het een echt familiebedrijf: de taken van Gaetano zijn overgenomen door zijn zoon Camillo én kleinzoon Gaetano jr. werkt ook mee in het bedrijf.

Als je het domein zo ziet liggen zou je niet zeggen dat het vijf verdiepingen bevat: 3 verdiepingen liggen onder de grond. Kosten noch moeite zijn gespaard bij de aanleg van de winery: Nadat er een heuvel was afgegraven en het pand is gebouwd, heeft men de heuvel simpelweg weer over de drie onderste verdiepingen teruggestort. Zo is er, in dit warme klimaat, een ideale, koele plek gemaakt. Uitstekend geschikt om wijn te maken én op te slaan.

Il Feuduccio heeft zich, naast Montepulciano d'Abruzzo zoals vele wijnboeren in de omgeving, gespecialiseerd in wijnen van de Pecorinodruif. Gaetano had het geluk een aantal wijnstokken te bezitten van dit destijds bijna uitgestorven druivenras. Hij heeft het wijngaardareaal van deze druif, die heerlijke wijnen voortbrengt, gestaag uitgebouwd.

  

 

 Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Ja, wij zijn een wijnclub. Maar niet zo maar één of weer zo één. Wij zijn een club met historie (bestaan al sinds 1972) en met een principe. Wij kiezen heel bewust voor kwaliteit, service en actieve inbreng van onze leden. Ben je wijnliefhebber en wil je meer informatie? Mail ons of bel: 073-5530901.
We werken samen met Bensdorp Wijnen, ook uit Den Bosch.

meer over ons

Nieuwsbrief

Contact informatie

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand