La Cave d'Alex - Côte de Brouilly

La Cave d'Alex - Côte de Brouilly

 In 1972 het oprichtingsjaar van de Confrérie waren Rob van Boxtel en Harry de Graaf op bezoek bij Félix Chemarin uit Villié-Morgon in de Beaujolais. Zijn Morgon was de eerste wijn die de Confrérie importeerde. Vorig jaar ontmoette Jacques van Boxtel de 28 jarige Alexandre Servage, de achterkleinzoon van Chemarin. Zijn vader en oom hebben de wijngaarden geërfd. 
Alexandre werkt voor verschillende wijndomeinen en heeft zelf 3 ha. Côte de Brouilly. Daarnaast een klein perceel Morgon waar volgend jaar zijn eerste flessen van gebotteld gaan worden. Daarbij komen dan de wijngaarden van zijn vader George Servage die tot nu toe zijn druiven verkocht aan Georges Duboeuf. Even wachten dus nog op een Morgon van Servage.
Wel konden wij proeven zijn Côte de Brouilly van wijngaarden dicht bij de top van de Mont Brouilly. Door de hoge ligging zijn de wijnen voller en geconcentreerder dan de lager gelegen generieke Brouilywijnen. Zeer fruitige en aromatische wijn, typisch Gamay. 2020 is een heel goed Beaujolaisjaar. De wijn heeft een alcoholpercentage van 13%. Kan enkele jaren bewaard worden. Onder zomerse omstandigheden licht gekoeld drinken.
Grappige is dat op het etiket staat afgebeeld de oude gewelvenkelder van zijn overgrootvader Chemarin. Die stond ook al op de het Morgonetiket van de wijn die in 1972 werd geïmporteerd (zie foto). 

Wij zijn heel blij dat wij in dit jubileumjaar deze wijn aan onze leden kunnen aanbieden. Er zit een speciaal jubileumetiketje op de fles om dit te benadrukken.

Op de foto Georges en Alexandre. 


De producten van La Cave d'Alex - Côte de BrouillyJa, wij zijn een wijnclub. Maar niet zo maar één of weer zo één. Wij zijn een club met historie (bestaan al sinds 1972) en met een principe. Wij kiezen heel bewust voor kwaliteit, service en actieve inbreng van onze leden. Ben je wijnliefhebber en wil je meer informatie? Mail ons of bel: 073-5530901.
We werken samen met Bensdorp Wijnen, ook uit Den Bosch.

meer over ons

Nieuwsbrief

Contact informatie

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand