Pago de los Balagueses - Vino de Pago

Pago de los Balagueses

Wij werken sinds het voorjaar met Bodegas Vegalfaro. Een van de wijngaarden van dit huis is Pago de los Balagueses. Van deze Pago komen wijnen met de herkomstbenaming 'Vino de Pago'

Wat is een Vino de Pago?

Dit is het systeem dat in 2003 door de Spaanse overheid is ingesteld, in samenspraak met de Spaanse wijnmakers gemeenschap. Het doel is om hogere kwaliteitsaanduiding in leven te roepen. Een categorie die boven de DO en DOC wijnen staat. Spanjes versie van ‘Grand Cru’ wijnen zeg maar.

Vino de Pago geldt alleen voor individuele wijngaarden of wijndomeinen en dus niet voor een hele wijnregio. Er zijn tot op heden slechts 14 Pago’s aangewezen: 

Wat zijn de vereisten:

•      De Pago moet eigendom zijn van het wijndomein dat de wijnen produceert

•      De Pago moet in een DO of DOC gebied liggen.

•      De Pago moet unieke karaktereigenschappen hebben zoals een speciaal microklimaat, een speciale bodem of ligging. Deze eigenschappen moeten de Pago onderscheiden van omringende wijngaarden. 

Pago de los Balagueses kreeg de status in 2011. De onderscheidende eigenschappen van deze Pago is dat het een enkele wijngaard is met een karakteristiek terroir met veel kalksteen, op 780 meter hoogte, omringd door pijnbomen, amandelstruiken en een keur van wilde kruiden als tijm, rozemarijn en lavendel.

Een pluspunt van deze Pago is dat het een van twee biologische gecertificeerde Pago’s is.

Wij zijn onder de indruk van de 2 wijnen die we voeren, de Chardonnay en de Garnacha Tintorera en hopen dat jullie dat óók worden!Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Ja, wij zijn een wijnclub. Maar niet zo maar één of weer zo één. Wij zijn een club met historie (bestaan al sinds 1972) en met een principe. Wij kiezen heel bewust voor kwaliteit, service en actieve inbreng van onze leden. Ben je wijnliefhebber en wil je meer informatie? Mail ons of bel: 073-5530901.
We werken samen met Bensdorp Wijnen, ook uit Den Bosch.

meer over ons

Nieuwsbrief

Contact informatie

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand