Quinta da Lapa - Tejo

Quinta da Lapa

Quinta da Lapa

Een nieuwe leverancier én onze eerste eigen import uit dit boeiende wijnland: Portugal. Jacques is begin 2018 naar Lissabon gevlogen om kennis te maken met een aantal Portugese producenten én kwam enthousiast terug: een trouvaille! Wouter en Jacques bezochten vervolgens de stand van deze producent op Prowein en toen was Wouter ook 'om'. Stap drie was om de wijnen aan ons proefpanel voor te leggen en jullie begrijpen het al, zij waren óók laaiend over de prijs-kwaliteit  van de wijnen van Quinta da Lapa.

Het domein ligt op zo'n 70 kilometer ten noorden van Lissabon in de wijnstreek Tejo, de Taagvallei. Het werd al in 1733 opgericht en heeft zo'n 100 hectare wijngaard. Er zijn veel, onbekendere, lokale druiven aangeplant (o.a. Trincadeira, Arinto, Fernâo Pires) en men werkt daarnaast met bekendere druivensoorten als Viognier en Chardonnay voor wit en Merlot en Cabernet Sauvignon voor rood. Ze werken daarnaast met dé trotse wijndruif van Portugal: Touriga Nacional. Er heerst een vrij warm klimaat in deze vruchtbare vallei. De wijngaarden bevinden zich op de armere gronden in de heuvels. Bijkomend voordeel hiervan is dat het in die heuvels net iets minder warm is en 's-nachts wat meer afkoelt waardoor de druiven lekker wat aroma ontwikkelen.

Het Tejogebied (voorheen Ribatejo) is ook nog niet zo bekend en de wijnmakers van Quinta da Lapa werken er ook hard aan om internationale erkenning te krijgen. Dat lukt ze goed want ze halen de laatste jaren veel médailles op belangrijke concoursen zoals de Decanter World Wine Awards de International Wine Challenge en het Concours Mondial de Bruxelles. In 2011 hebben zij op het domein een Wine Hotel geopend.  Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Ja, wij zijn een wijnclub. Maar niet zo maar één of weer zo één. Wij zijn een club met historie (bestaan al sinds 1972) en met een principe. Wij kiezen heel bewust voor kwaliteit, service en actieve inbreng van onze leden. Ben je wijnliefhebber en wil je meer informatie? Mail ons of bel: 073-5530901.
We werken samen met Bensdorp Wijnen, ook uit Den Bosch.

meer over ons

Nieuwsbrief

Contact informatie

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand