Vignobles Gueissard

Vignobles Gueissard & Vignoble d'Azur

Dit Domaine is in 2010 opgericht door het jonge wijnmakersstel Clément Minne en Pauline Giraud. Clément heeft 5 jaar bij het beroemde Domaine Tempier in Bandol gewerkt en Pauline heeft haar sporen verdiend bij Domaine Le Sang des Cailloux in Vacqueyras.

Eerst maakten ze vanuit hun kleine Cave in Sanary-sur-Mer wijnen van de appellations Bandol én Côtes de Provence. Wij hebben in eerste instantie drie wijnen opgenomen in ons assortiment: de rode en rosé Bandol 'Cuvée G' en hun knisperfrisse Côtes-de-Provencerosé, Cuvée de l'Oratoire. De zaken gaan voorspoedig voor het echtpaar, want ze hebben inmiddels hun intrede gedaan in hun nieuwe Cave in Le Beausset, tussen hun wijngaarden in Bandol. Wij hebben de Cuvée Oratoire ingeruild voor deze ‘Les Papilles’, we vonden deze nieuwe rosé net even wat beter en wij gaan net als Pauline en Clément óók voor de beste kwaliteit! Als vierde wijn hebben we ook hun rode 'Les Paplles' toegevoegd - wat een prachtig glas wijn is dat zeg! 

Nieuw in 2021: Vignoble d'Azur. De export groeit bij het echtpaar en hun reputatie werd ook opgemerkt door een grotere importeur in Nederland. Om deze importeur niet in de weg te zitten hebben wij besloten om te gaan werken met een nieuw label van Pauline en Clément: Vignoble d'Azur. In eerste instantie voor de Papilles - en Bandol rosé. De wijnen zijn hetzelfde en vertrouwd goed, de etiketten zijn dus anders.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Ja, wij zijn een wijnclub. Maar niet zo maar één of weer zo één. Wij zijn een club met historie (bestaan al sinds 1972) en met een principe. Wij kiezen heel bewust voor kwaliteit, service en actieve inbreng van onze leden. Ben je wijnliefhebber en wil je meer informatie? Mail ons of bel: 073-5530901.
We werken samen met Bensdorp Wijnen, ook uit Den Bosch.

meer over ons

Nieuwsbrief

Contact informatie

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand